Absolute Navetta 48 2018 Volvo Penta IPS-600

Årsmodell
0
Längd
0 m
Gångtimmar
0 h
Max hastighet
0 kn

Beskrivning

Letar du efter den optimala miniyachten i storlek kring 50 fot för leverans inför årets båtsäsong och har en budget på 15 – 20 mio SEK? Kanske funderar du på en ny eller näst intill ny Princess, Sunseeker, Galeon eller Fairline flybridge? Sluta fundera och upplev Absolute Navetta 48, den minsta modellen i Absolute:s nya och redan världsberömda Navetta-serie som hade premiär 2019.

Även om Absolute Navetta 48 mäter endast 15 meter så upplevs båten som en större yacht. Detta tack vare sitt höga skrov med bredd på nära 5 meter och den höga fyrkantiga kabinen med lodrät framruta som ger maximal rymd i kök, salong, styrhus och även ett större och längre fördäck. Båtens maximerade flybridge och dess optimala planering bidrar också till att Navetta 48 känns större än vad den är.

European Powerboat of the year 2022

Denna italienska pärla i det högsta kvalitets-segmentet som är svår att slita blickarna ifrån är resultatet av en innovativ, elegant och modern design från italienska premiumvarvet Absolute vars Absolute 48 Coupé (påminner mycket om Navetta 48) nyligen blivit korad till ”European Powerboat of the year 2022” (i kategori motorbåtar t.o.m. 20 meter) . Att finna en motsvarande båt i Navetta 48:ans prisklass som överträffar denna vackra premium miniyacht i kvalitet, design, rymd, bekvämlighet och utrustning kan vara en omöjlig uppgift.

Dyrbar och eftertraktad extrautrustning

Just denna Absolute Navetta 48 vid namn ”Sky Angel” som blev såld och levererad 2019 är den första producerade Navetta 48:an som Absolute har marknadsfört sin nya modell med runt om i världen. Därför blev båten från fabrik utrustad med mycket dyrbar och eftertraktad extrautrustning som t.ex. Volvo Penta Volvo Penta DPS (Dynamic Positioning System) – Parkera båten på önskad GPS position oavsett väder, vind och ström, gyroskopisk stabilisator Seakeeper – Håller båten upprätt oavsett sjögång och hydraulisk badplattform (med lyftkraft 450 kg), riktig hardtop på flybridge, elektriska förtöjningsvinshar i aktern, d.v.s. både på babords- och styrbords fribord m.m.

En fulländad miniyacht som möter dina krav

Har du punkter som maximal ute-yta med en mycket hög komfort, ett stort lyxigt lounge område för dina sociala sammankomster med panoramautsikt, stor U-soffgrupp och ett stort fullutrustat utekök (med BBQ, Ice-maker m.m.) på flybridge, ett stort inbjudande soldäck med flyttbara rygg- och nackstöd, lokalt ljudsystem m.m. på fördäck, 3 dubbelkabiner varav 2 är stora lyxiga Master och VIP cabins med stora mörktonade expressfönster, walk-in garderober, skrivbord m.m. och kanske en 4:e fullt utrustad gäst- eller crew-cabin i på din kravlista så kan du bocka av dessa punkter från din lista nu. Absolute Navetta 48 uppfyller alla dessa krav.

Från badplattform till fördäck…

Från akterns stora djupa hydrauliska badplattform har du ingångar till båtens stora luftiga akterdäck via LED-belysta trappsteg både på babord- och styrbord sida. På babords sida av båtens akterspegel finns också dörren för ingång till båtens 4:e kabin som är utrustad med tvättmaskin/torktumlare, egen toalett och egen aircondition (med kyla och värme). Ett stort mörktonat expressfönster för maximalt ljusinsläpp i kabinen är placerat centralt på akterspegeln.

På akterdäck finns en inbjudande 4-sits soffa med stort dineringsbord i teak och en infälld elektriskt nedfällbar solskyddsgardin bakom soffan. 4 st. klaffstolar i teak kan inkluderas till möblemanget så 8 personer kan sitta bekvämt till bords och äta och umgås. Innertaket har infälld dimbar LED-belysning och högtalare med lokal volymjustering och fast fjärrkontroll.

En rejäl LED-belyst trappa med rejäla grabbräcken i rf med förvaringsutrymmen under trappstegen leder dig upp till båtens fantastiska flybridge och stora lyxiga solterass som du når genom att öppna den stora mörktonade takluckan till flybridge. Ett rejält räcke i rf omger trappan uppe på flybridge. Framför dig har du det fullutrustade uteköket och den stora inbjudande U-soffgruppen i bakre flybridge där 8 personer kan sitta bekvämt till bords. Den väldesignade förarplatsen med sin exklusiva förarpanel på flybridge är centralt placerad. Här sitter du som en kung när du manövrerar båten och bredvid dig längst babord och styrbord långsida har du dina gäster sittandes eller liggandes i de båda 2-sits sofforna/solbritsarna. Framför dig breder sig det stora soldäcket på flybridge ut sig. Här kan ytterligare 5 av dina gäster ligga och sola och njuta av båtlivet när det är som bäst, fullt skyddade från vinddraget i och med den stora främre vindrutan. Därmed kan du ha full kontakt med alla dina 7 – 9 gäster när du kör båten.

Sidodäcken kring kabinen fram till fördäck är breda, skyddade av höga fribord och belysta både av däcksbelysningen i LED och av den infällda LED-belysningen i takskäggen som sticker ut från båda sidorna av kabinen och skyddar sidodäcken. Vid den exklusiva väldesignade förarplatsen i båtens styrhus finns en stor mörktonad kaptensdörr ut till styrbords sidodäck.

Stora sidosteg finns upp till det stora inbjudande soldäcket med flyttbara rygg- och nackstöd, mugghållare och högtalare med fast fjärrkontroll och lokal volymkontroll på båtens breda fördäck.

Från kök till unik Master cabin…

En stor fullbredds mörktonad skjutdörr (i 3 partier) med Absolute logotype leder dig från akterdäck in till båtens bakre salong där båtens stora exklusiva L-formade kök breder ut sig längst babords sida. På styrbords sida finns kökets stora separata kylskåp och frys. I förvaringsskåpet med avställning framför finns en stor vinkyl och en komplett Absolute servis för 6 personer.

LED-belysta trappsteg leder dig upp till båtens ljusa salong med en stor U-soffgrupp med stort klaffbord i ljus ek för 8 personer längst babords sida. Mittöver på styrbords långsida finns en 2-sits gästsoffa. Kökets och salongens innertak har flera partier av infälld dimbar LED-belysning.

Centralt belägen/babord om båtens styrhus finns LED-belyst trappa med rejäla grabbräcken i rf ned till båtens nedre däck. Via LED-belysta trappsteg i hallen äntrar du båtens stora lyxiga Aft VIP cabin och den centrala gästkabinen.

I fören finns båtens stora unika Bow Master cabin med dubbla stora mörktonade expressfönster (varav det ena ovanför sängen som breder ut sig från styrbords främre skrovsida mot centrum av kabinen vilket är unikt) för maximal utsikt och stort ljusinsläpp, eget stort exklusivt inrett badrum med stort separat duschrum med sittbänk och grabbräcke i rf, elektrisk spoltoalett, badrumsmöbel med spotbelysning LED, Corian bänkskiva m.m.

Liksom båtens Aft VIP cabin har båtens Bow Master cabin dimbar LED spotbelysning i taket, stor walk-in garderob, skrivbord med spegel och sminkbox, kingsize dubbelbädd med memory foam madrass och infälld LED dekorbelysning i sänggavlarna, sängbord och stor vägghängd TV m.m.

På babords sida (mellan Aft VIP cabin och Bow Master cabin) finns båtens centrala stora exklusivt inredda badrum med stort separat duschrum med sittbänk och grabbräcke i rf, elektrisk spoltoalett, badrumsmöbel med spotbelysning LED, Corian bänkskiva m.m.

Allt noga utvalt och av högsta kvalitet

Material så väl som utrustning och installationer, allt är noga utvalt och av högsta kvalitet. Solid teak pryder alla däcksytor och trappsteg upp till flybridge. Sandgråfärgat durmast ekgolv med sågsnittseffekt täcker alla golvytor och trappsteg i kök, salong, styrhus samt i hallen på nedre däck. De 3 kabinerna har hazelfärgade heltäckningsmattor av högsta kvalitet. Inredningen består av ljus och mörk ek.

Innovativt halvplanande skrov och lättåtkomligt motorrum

Båtens innovativa och ytterst välbyggda halvplanande skrov ger tillsammans med Volvo Penta IPS-600 drivlinorna båten en svårslagen manövrerbarhet och en god prestanda.

Motor- och teknikrummet i Absolute Navetta 48 som du når genom den stora centrala luckan på akterdäck är stort och mycket smart planerat. Därmed är det lätt att komma åt motorerna, IPS-poddarna och alla övriga installationer i motor- och teknikrummet som också är väl upplyst med LED-belysning.

Säljes i nyskick

Båten som är i nyskick och står förvarad i hangar i Ukraina säljes i fullt fungerande kondition. Autoriserad Volvo Penta verkstad har servat och underhållit båten sedan den var ny (dokumentation finns). Besiktning/inspektion av båten erbjudes genom professionell oberoende båtbesiktningsman. Leverans av båten till vårt fullservicevarv i Trelleborg (där vi får båten återställd efter dess transport och därefter vårrustad till dig efter dina önskemål) erbjudes med lastbil. Fråga oss om offert på denna lastbilstransport.

Upplev Absolute Navetta 48 via video…

Vi representerar Losttoys Scandinavia AB – Representant för Absolute Yachts i Sverige

Pris

15 999 900 SEK (inkl. moms). Pris exkl. moms 12 799 920 SEK

Finansiering av denna Absolute Navetta 48 kan erbjudas. Fråga oss för mer information.
Leverans/transport och vinterförvaring inomhus kan erbjudas.
Vi erbjuder försäljning och förmedling av begagnade motorbåtar och tillhörande marina tjänster.
Vi erbjuder charter med motor- och segelbåt, motoryacht, lyxyacht och katamaran i Kroatien och i övriga populära seglingsländer i Europa och i övriga världen.

Fakta om båten

År 2018
Ursprungsland Italien (såld ny till Ukraina)
Längd 14.93 meter
Bredd 4,65 meter
Djup 1,25 meter
Vikt 18,2 ton
Bränsle 1800 liter
Färskvattentank 530 liter
Septiktank 265 liter
Kabiner 3+1 (Crew cabin)
Sovplatser 6+
Sittplatser 4+13+11
Toalett/Dusch 3/3
Motor 2x Volvo Penta IPS-600
Antal hk 2x435
Gångtid 500 timmar
Drift Volvo Penta IPS
Kylning Sötvatten
Marschhastighet 20 knop
Maxhastighet 28 knop
Bränsleåtgång Ca 130l/h i marsch

Utrustning

 • CE kategori B (Offshore/godkänd för 14 personer)
 • Handböcker & dokumentation
 • Crew-cabin (ingång via dörr på BB-sida akterspegel) med stort expressfönster (i aktern), öppningsbart sidofönster, LED-belysning, tvättmaskin/torktumlare, elektrisk spoltoalett, vask med varm- & kallvatten, spegel & förvaring
 • Hardtop på flybridge med infälld LED-belysning (dimbar) längst innertak
 • Targa på flybridge med spotbelysning LED & högtalare
 • Dubbla dome & radartorn på targa
 • Stort soldäck på fördäck med flyttbara nack- & ryggstöd, mugghållare & högtalare med fast fjärrkontroll & lokal volymkontroll (kopplade till stereo på flybridge)
 • Solid teak på badplattform, akterdäck, trappsteg, sidodäck & på fördäck
 • Öppningsbar kaptensdörr till SB sidodäck i styrhus
 • Tak över sidodäck med infälld LED-belysning längst innertak
 • Grabbräcken i rf längst sidodäck
 • Däcksbelysning LED på sido- & fördäck
 • Skyddsöverdrag till kabinens främre- & sidofönster (kulör svart)

 • Gyroskopisk stabilisator Seakeeper 6 Gyro - håller båten upprätt vid kraftig sjögång
 • Aircondition 48.000 BTU (reverserande med kyla & värme) med utblås i alla kabiner inkl. crew-cabin & i salong - Separata kontrollenheter i varje kabin & i salong
 • Hydraulisk badplattform (lyftkraft 450kg) med solid teak & infälld badstege
 • Undervattensbelysning LED i aktern
 • Elektrisk hydraulisk infälld landgång med teakdäck & automatiskt uppfällbart sidoräcke i aktern
 • Fjärrkontroll & kontrollpanel på akterdäck till landgång
 • Bogpropeller Side-Power med kontrollpanel i styrhus & på flybridge
 • Elektriskt ankarspel med rf ankare 35kg & ankarkätting 50m i fören - Kontroll i fören & på båda förarplatser
 • Digital ankarkättningsräknare Quick på båda förarplatser
 • Elektriskt sökarljus LED på främre kabintak - Fjärrstyrt från båda förarplatser
 • Elektriska förtöjningsvinschar på BB- & SB bakre fribord med infällda belysta fotkontroller
 • Elektronisk styrning Volvo Penta med justerbar ratt på båda förarplatser
 • Elektriska hydrauliska trimplan med kontrollpanel med digitala nivåindikatorer på båda förarplatser
 • Generator Onan 11Kw
 • Inverter 1800W Victron energy
 • 230V landström med jordfelsbrytare
 • 12V skeppsström
 • Landströmskablar
 • Kraftfull batteribank
 • Batteriladdare 2x Victron energy Blue Smart charger 12V
 • LED-belysning i motorrum

 • Dubbla multiskärmar Garmin 12" med GPS-plotter, ekolod/fishfinder & radar i styrhus & på flybridge
 • Radar Garmin GMR 18 HD 4kW
 • Larmövervakning integrerad i Garmin multiskärm i styrhus & på flybridge
 • Videokameror i motorrum & i salong - Integrerade i Garmin multiskärm
 • Volvo Penta EVC 7" touch screen i styrhus & på flybridge
 • Volvo Penta IPS joystick control i styrhus & på flybridge
 • Volvo Penta DPS (Dynamic Positioning System) - Parkera båten på önskad GPS position
 • Volvo Penta autopilot, färddator & low-speed mode i styrhus & på flybridge
 • VHF-radio Garmin med DSC i styrhus & på flybridge
 • Kompass i styrhus & på flybridge
 • USB-uttag i styrhus & på flybridge
 • Gångvärme/defroster i styrhus
 • Vindrutetorkare med spolfunktion (infällda/gömda när de ej används)

 • Digital TV-antenn med sattelitledningar & HDMI kablar i dome
 • Satellit-TV/parabolantenn 18" (diam. 45cm) i dome
 • Infälld elektrisk TV-hiss i salong m LED Full HD TV med Wi-Fi, Bluetooth, HD digital-TV med HD satellit decoder (DVB-S/S2)
 • LED Full HD TV med Wi-Fi, Bluetooth, HD digital-TV med HD satellit decoder (DVB-S/S2) i forward Master cabin & i Left Aft VIP cabin
 • Stereo/radio Fusion Bluetooth med optisk digital ingång för anslutning av stereon till TV:n med 2 högtalare i salong & 2 högtalare i cockpit
 • Lokal kontrollpanel & volymjustering till högtalare i salong & i cockpit
 • Stereo/radio Fusion Bluetooth med 2 högtalare på flybridge

 • Stort komplett L-format kök med Corian bänkskiva, vask i rf med teleskopisk blandare, elektrisk spishäll med plexiglasskydd, ventilation, microugn med grill, kylskåp, frys, förvaringsskåp, förvaringslådor, inbyggd soptunna i rf & avställningsytor i bakre salong (ut mot cockpit)
 • Stor wine cooler (24V) i förvaringsskåp med avställning (SB sida om köket)
 • Komplett servis Absolute för 6 personer (i förvaringsskåp SB sida om köket)
 • Trappsteg med infälld LED-belysning upp till salong & styrhus
 • Sandgråfärgat durmast ekgolv med sågsnittseffekt i kök, salong & styrhus
 • Infälld LED-belysnning (dimbar) i innertak kök & salong
 • Mörkläggningsgardiner till alla sidofönster i kök & salong (manuella)
 • Stor U-soffgrupp med stort klaffbord i ljus ek för 8 personer i salong
 • 2-sits soffa mittöver U-soffgruppen i salong
 • Elektriskt öppningsbart sidofönster i salong
 • Stor kaptensfåtölj med uppfällbar främre sittdel & handskfack i styrhus

 • Fullbredds skjutdörr (i 3 partier) i rf med röktonat plexiglas med Absolute logotyp ut till cockpit
 • 4-sits soffa med stort teakbord i cockpit
 • Skyddsöverdrag till soffan
 • Elektrisk nedfällbar solskyddsgardin i bakre cockpit
 • Förvaringsutrymme för fendrar & för livflotte under soffan
 • Däcksbelysning LED i cockpit
 • Infälld LED-belysning (dimbar) längst innertak cockpit
 • Högtalare med fast fjärrkontroll & lokal volymjustering i innertak cockpit (kopplade till stereo på flybridge)
 • Färskvattenuttag på akterdäck med kajanslutning för däcksrengöring
 • Rejäl trappa (upp till flybridge) med solid teak på trappsteg, förvaringsutrymmen under trappsteg, LED-spotbelysning & grabbräcken i rf
 • Ingångar till cockpit både från BB- & SB sida badplattform via LED-belysta trappsteg
 • Dusch med varm- & kallvatten vid badplattform
 • Undervattensbelysning LED i aktern

 • Wet-bar med varm- & kallvatten, teleskopisk kran, Corian bänkskiva, elektrisk BBQ, kylskåp & icemaker med elektrisk kylbox på flybridge
 • Stor U-soffgrupp med stort dineringsbord i teak för 8 personer i bakre flybridge
 • Förvaringsutrymmen under U-soffan (4 st)
 • Deflektor i plexiglas (höj- & sänkbar) framför förarpanelen på flybridge
 • Enkel kaptensfåtölj "Comfort" med uppfällbara armstöd på förarplats flybridge
 • 2-sits soffor/solbritsar både på BB- & SB långsida flybridge (bredvid kaptensfåtöljen)
 • Stort soldäck för upp till 5 personer i främre flybridge (framför förarplatsen)

 • Trappa (centralt belägen BB sida om styrhus) av sandgrå durmast ek med sågskuren effekt med infälld LED-belysning & grabbräcken i rf ned till nedre däck
 • Hall med sandgråfärgat durmast ekgolv med sågsnittseffekt & LED-belysta trappsteg
 • Stor Bow Master cabin (ingång från hall) med spotbelysning LED (dimbar) i tak, kingsize dubbelbädd (på tvärs) med memory foam madrasser & infälld LED-belysning under sänggavlar, sängbord med förvaring, läslampor LED, vägghängd TV, skrivbord med sminkbox, LED-belyst spegel & sittpall, walk-in garderob med lådor, hyllor, stänger för klädhängning & dörr med spegel, stora expressfönster & öppningsbara hyttventiler med mörkläggningsgardiner på BB- & SB sida, topplucka med myggnät, mörkläggningsgardin & stege för nödutgång & hazelfärgad heltäckningsmatta
 • Eget badrum till Bow Master cabin (ingång via skjutdörr) med stort separat duschrum med glasdörr, sittbänk & grabbräcke i rf, elektrisk spoltoalett, badrumsmöbel med spotbelysning LED, Corian bänkskiva, hyllor, skåp & spegel & öppningsbar hyttventil med rullgardin
 • Stor Aft VIP cabin (ingång från hall via LED-belysta trappsteg) med spotbelysning LED (dimbar) i tak, kingsize dubbelbädd med memory foam madrasser & infälld LED-belysning under sänggavlar, sängbord med förvaring, läslampor LED, skrivbord med sminkbox, LED-belyst spegel & sittpall, Förvaringsskåp med avställning under vägghängd TV, walk-in garderob med lådor & hyllor, stort expressfönster & öppningsbar hyttventil med mörkläggningsgardin & hazelfärgad heltäckningsmatta
 • Stort centralt badrum (ingång från hall via LED-belysta trappsteg) med stort separat duschrum med glasdörr, sittbänk & grabbräcke i rf, elektrisk spoltoalett, badrumsmöbel med spotbelysning LED, Corian bänkskiva, hyllor, skåp & spegel & öppningsbar hyttventil med rullgardin
 • Central gästkabin (ingång från hall) med spotbelysning LED (dimbar) i tak, dubbla enkelsängar med memory foam madrasser & infälld LED-belysning under sänggavlar, sängbord, spegel, stor garderob med dörr med spegel

 • Informationen i denna annons förmodas vara korrekt men köparen uppmanas att vid inspektion försäkra sig om detta. Fotografier av objektet kan visa föremål som inte ingår i köpet.

Bildgalleri

i samarbete med

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så återkopplar vi till dig snarast möjligt om du är intresserad av eller har frågor om denna båt.

Motorbåtar till salu

Segelbåtar till salu

Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen