Försäkringar och deposition för båtcharter

UPP TILL 25% RABATT PÅ HYRA AV EGEN BÅT ELLER YACHT - SÖK EFTER BÅT ELLER YACHT HÄR! UPP TILL 25% RABATT PÅ BÅTCHARTERSEMESTER I KROATIEN MED EGEN BÅT & SKEPPARE FÖRETAGSEVENT - 10% RABATT PÅ HYRA AV YACHT I KROATIEN MED SKEPPARE & VÄRDINNA UPP TILL 25% RABATT PÅ BÅTCHARTER I KROATIEN MED NCP & MARE! BOKA IDAG!

 

Försäkringar och deposition för båtcharter

Innan ni bokar er båtchartersemester av oss kan det vara bra för er att veta hur det fungerar med försäkringar och deposition för båtcharter.

Då vår semester handlar om att kunna koppla av och njuta av livet till max så ska ni, om ni bestämmer er för att hyra båt i Kroatien genom oss, inte behöva vara oroliga för att er båtchartersemester ska kunna medföra plötsliga tråkiga kostnader för er.

Börja med att kontrollera så att ni har en bra reseförsäkring med avbeställningsskydd tecknad som ett tillägg i er hemsförsäkring.

Vi kan även rekommendera er att i samband med bokningen av er båtcharter överväga om ni ska köpa till nedanstående försäkringar som vi kan hjälpa er att teckna.

 

För att ni ska kunna koppla av och njuta till max under er båtchartersemester kan det vara en god idé att ni försäkrar er mot oväntade kostnader som ni kan få
Att ni, inför er båtchartersemester, tar reda på vad som gäller med försäkringar och deposition för båtcharter är en gid idé. Vi kan rekommendera er att teckna en försäkring för depositionssumman för båten ni hyr. Denna heter Charter Deposition Insurance och ni kan teckna den via länk från denna sida.

Charter Deposit Insurance

Den vanligaste oväntade kostnaden ni kan få under er båtcharter är förlust av en del av depositionssumman för båten som ni har hyrt. Detta kan ske om där under tiden ni hyr båten uppkommer en skada på den som ni anses vara vållande till. Eller om ni av en händelse skulle förlora en del av båtens utrustning. Skulle något av detta ske så kommer ni, om ni ej har valt att teckna en Charter Deposit Insurance till er båtcharter, att bli ersättningsskyldiga för skadan eller för förlusten av utrustning på båten med den summa som det kostar det uthyrande företaget att få båten reparerad och återställd i den kondition som båten hade vid er incheckning och/eller för att få ny utrustning till båten inköpt. Beräknas det uthyrande företagets totala kostnad att få båten återställd att bli högre än båtens depositionssumma så täcker det uthyrande företagets försäkring för båten den resterande kostnaden. Detta då där i ert hyrpris för båten ingår en basförsäkring för båten som gäller under tiden ni hyr den. Denna innebär att ni, förutsatt att ni ej handhaver båten med grov vårdslöshet och att båten blir så pass skadad att den ej kan återställas till konditionen båten hade vid er incheckning, inte kan förlora mer än båtens självriskbelopp som ni deponerat till det uthyrande företaget vid er incheckning. Vid återlämnande av båten fri från skador och med all sin utrustning hel och ombordvarande så återfår ni hela depositionssumman av det uthyrande företaget när ni checkar ut från båten.

Charter Deposit Insurance tecknar ni senast 14 dagar innan er båtcharter och bäst genom det internationella båtförsäkringsföretaget Yacht-Pool och deras hemsida. Priset för försäkringen beror på båtens depositionssumma. Är denna t.ex. 1.000 EUR så kostar försäkringen f.n. 139 EUR. Är depositionssumman högre, t.ex. 1.500 EUR, så kostar försäkringen f.n. 150 EUR.

Klicka här för mer information om försäkringen. Klicka här för att komma till försäkringens ansökningsformulär (4:e formuläret uppifrån).

Båtens depositionssumma reserveras på ert kreditkort

Vissa av de uthyrande företagen kräver ännu att få båtens depositionssumma erlagd kontant vid incheckning i båten. Vill ni ej medtaga båtens depositionssumma i kontanter så är vårt bästa tips att ni uppsöker en bankomat i närheten av marinan och tar ut pengarna där innan er incheckning . Dock kan de flesta uthyrande företagen använda ert kreditkort på vilket de reserverar båtens depositionssumma. När det uthyrande företaget inspekterat båten vid er utcheckning från båten och funnit att båten är skadefri samt att båtens utrustning är komplett så släpper det uthyrande företaget den reserverade summan på ert kreditkort.

Vid tillfället ni bokar er båtcharter genom oss så informerar vi er om vilken variant av deposition som det aktuella uthyrande företaget erbjuder er.

 

Att teckna en försäkring för skepparen i er besättning som ytterst ansvarar för båten ni hyr under er båtchartersemester i Kroatien kan vara en god idé
Vill ni kunna koppla av och njuta till max under er båtchartersemester, d.v.s. slippa att oroa er för att få oväntade kostnader så ta reda på vad som gäller med försäkringar och deposition för båtcharter. Den andra försäkringen som ni kan överväga är en försäkring för skepparen i er besättning som heter Charter Cancellation Insurance. Ni kan teckna den via länk från denna sida.

Charter Cancellation Insurance

Den andra försäkringen som kan vara bra för er att teckna, t.ex. när ni bokar er båtcharter lång tid i förväg, är Yacht-Pool:s Charter Cancellation Insurance som tecknas av personen som kommer vara skepparen i ert sällskap. Om skepparen i er besättning, eller en familjemedlem till skepparen, skulle bli sjuk inför er båtcharter så att han eller hon ej kan genomföra er båtcharter så ersätts kostnaderna för både skeppare och besättning.  Om en annan person i er besättning ej kan genomföra er båtcharter t.ex. för att han eller hon eller en familjemedlem är sjuk så täcker försäkringen den proportionella andelen av kostnaderna för den aktuella personen i er besättning. Om skepparen under er båtcharter blir otillgänglig, eller av en händelse ej längre kan vara skeppare för er besättning och ingen lämplig ersättare till skepparen finns i er besättning eller kan finnas utanför er besättning så måste er båtcharter avslutas i förtid. Vid händelse av detta så täcker försäkringen era kostnader för den återstående delen av resan om vi eller det uthyrande företaget ej kan få båten ni hyrt uthyrd till annan part.

Täcker kostnaden för er båtcharter inklusive era flygresor

Om ni är två personer som har bokat er båtcharter tillsammans och den ena av er ej kan göra resan så kan den andra av er dra tillbaka sin bokning. Försäkringen täcker kostnaden för er båtcharter inklusive era flygresor (förutsatt att ni anger detta i er ansökan).

Läs här för mer information om försäkringen. Klicka här för att komma till försäkringens ansökningsformulär (1:a formuläret uppifrån).

Har ni ännu undringar om försäkringar och deposition för båtcharter är ni välkomna att kontakta oss för mer information.

 

TILLBAKA TILL BÅTCHARTER