Försäkringar och deposition för båtcharter

Innan ni bokar er båtchartersemester av oss kan det vara bra för er att veta hur det fungerar med försäkringar och deposition för båtcharter.

Då vår semester handlar om att vi ska kunna koppla av och njuta av livet till max så ska ni, om ni bestämmer er för att hyra båt i Kroatien genom oss, inte behöva vara oroliga för att er båtchartersemester kan medföra plötsliga tråkiga kostnader för er. Skulle en person i ert sällskap bli sjuk, eller få ett annat plötsligt förhinder som gör att personen ej kan resa, inför er avresa så kan det vara en god idé att köpa till en komplett reskeskyddsförsäkring som ersätter er för alla era kostnader i samband med er båtcharter om ni skulle bli tvungna att avboka denna.

Börja med att kontrollera att ni har en bra reseförsäkring med avbeställningsskydd tecknad som ett tillägg i er hemförsäkring. Vi kan även rekommendera er att i samband med er bokning av er båtcharter överväga om ni ska köpa till en av nedanstående försäkringar som vi gärna hjälper er att få tecknade.

Att ni inför er båtcharter tar reda på vad som gäller med försäkringar och deposition för båtcharter är en god idé. Har ni egen skeppare så kan vi rekommendera er att teckna en försäkring av depositionssumman för båten som ni hyrt. Vi hjälper er gärna att teckna denna försäkring som heter Charter Deposition Insurance

Charter Deposit Insurance

Den vanligaste oväntade kostnaden ni kan få under er båtcharter är förlust av en del av depositionssumman för båten som ni har hyrt. Detta kan ske om där, under tiden ni hyr båten, uppkommer en skada på den som ni anses vara vållande till. Eller om ni av en händelse skulle förlora en del av båtens utrustning. Skulle något av detta ske så kommer ni, om ni ej har valt att teckna en självriskreduceringsförsäkring till er båtcharter, att bli ersättningsskyldiga för skadan eller för förlusten av utrustning på båten med den summa som det kostar vår samarbetspartner att få båten reparerad och återställd i den kondition som båten hade vid er incheckning och/eller för att få ny utrustning till båten inköpt. Beräknas vår samarbetspartners totala kostnad att få båten återställd att bli högre än båtens depositionssumma så täcker vår samarbetspartners försäkring av båten den resterande kostnaden.

Basförsäkring av båten ingår i båtens hyrpris

I ert hyrpris för båten ingår en basförsäkring för båten som gäller under tiden ni hyr den. Denna innebär att ni, förutsatt att ni ej handhaver båten med grov vårdslöshet och att båten blir så pass skadad att den ej kan återställas till konditionen båten hade vid er incheckning, inte kan förlora mer än båtens självriskbelopp som ni deponerat till vår samarbetspartner vid er incheckning. Vid återlämnande av båten fri från skador och med all sin utrustning hel och ombordvarande så återfår ni vid ert utcheckningstillfälle hela depositionssumman av vår samarbetspartner.

Charter Deposit Insurance tecknar ni genom vår samarbetspartner Yacht-Pool. Priset för försäkringen beror på båtens depositionssumma. Är denna t.ex. 1.000 EUR så kostar försäkringen f.n. 139 EUR. Är depositionssumman högre, t.ex. 1.500 EUR, så kostar försäkringen f.n. 169 EUR.

Klicka här för mer information om försäkringen. Klicka här för att komma till försäkringens ansökningsformulär.

Båtens depositionssumma reserveras på ert kreditkort

När ni checkar in hos vår samarbetspartner som ni hyrt båten av används ert kreditkort för reservation båtens depositionssumma. När vår samarbetspartner inspekterat båten vid er utcheckning från båten och funnit att båten är skadefri samt att båtens utrustning är komplett så släpper vår samarbetspartner den reserverade summan på ert kreditkort. Vid tillfället ni bokar er båtcharter av oss så informerar vi er om vilken variant av deposition som vår aktuella samarbetspartner erbjuder er.

Koppla av under båtcharter i Kroatien
Vill ni kunna koppla av och njuta till max under er båtcharter utan att behöva oroa er för att få oväntade kostnader? Charter Cancellation Insurance Plus är en av marknadens bästa kompletta reseskydds-försäkringar som vi gärna hjälper er att teckna när ni bokat er båtcharter av oss

Charter Cancellation Insurance Plus

En försäkring som kan vara bra för er att teckna, t.ex. när ni bokar er båtcharter av oss lång tid i förväg, är vår samarbetspartner Yacht-Pool:s kompletta reseskyddsförsäkring Charter Cancellation Insurance Plus. Denna som är en att marknadens bästa reseskydd tecknas av personen i ert sällskap som kommer vara skeppare av båten ni hyrt. Alternativt, om ni ej har en egen skeppare och istället har hyrt en skeppare genom oss, så tecknas försäkringen av den person som är ansvarig för er bokning av er båtcharter.

Täcker era kostnader för er båtcharter inklusive era flygresor

Om någon i ert sällskap skulle bli sjuk inför er båtcharter, om er flygresa skulle bli inställd eller om nya Covid-19 rekommendationer eller restriktioner skulle uppstå innan er avresa som gör att ni blir tvungna att avboka er båtcharter så täcker försäkringen era kostnader för hyra av båten och av skeppare (om ni har hyrt skeppare), för era flygresor och eventuella transfers och hotellövernattningar som ni kanske bokat i samband med er båtcharter.

Om skepparen under er båtcharter skulle bli otillgänglig, eller av en händelse ej längre kan vara skeppare för er besättning och ingen lämplig ersättare till skepparen finns i er besättning eller kan finnas utanför er besättning så måste er båtcharter avslutas i förtid. Vid händelse av detta så täcker försäkringen era kostnader för den återstående delen av resan om vi eller vår samarbetspartner ej kan få båten ni hyrt uthyrd till annan part.

Slipp oroa er för förlust av era semesterpengar

Priset för Charter Cancellation Insurance Plus som gör att ni kan boka er båtcharter av oss utan att behöva känna oro för förlust av era semesterpengar är endast 5,81% av er totala kostnader för hyra av båten och av skeppare (om ni har hyrt skeppare), era flygresor och eventuella transfers och hotellövernattningar i samband med er båtcharter.  Vi hjälper er gärna att räkna ut ert pris för denna försäkring och att få försäkringen tecknad när ni har bokat er båtcharter av oss.

Klicka här för mer information om försäkringen.

Har ni ännu undringar om försäkringar och deposition för båtcharter är ni välkomna att kontakta oss för mer information.

Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen