VILL DU HA VÅRA BÄSTA ERBJUDANDEN PÅ BÅTCHARTER I KROATIEN ELLER GREKLAND 2023? Anmäl ditt intresse IDAG och få upp till 20% RABATT på båthyran! Skeppa båten själv eller hyr skeppare.

Utgångspunkter och ruttförslag

När det handlar om utgångspunkter och ruttförslag för er båtcharter i Kroatien så finns där många alternativ för er att välja mellan oavsett vad det är för upplevelser ni vill ha under er båtcharter. Vi hjälper er gärna att välja utgångspunkt och rutt efter era behov och önskemål. Maila eller ring oss gärna.

Region Istrien och Kvarner

Region Istrien där Kroatiens långa och sagolikt vackra kuststräcka börjar är en halvö med tydliga anor från antikens Rom. I Marina Veruda i Pula området nära udden av Istrien finns det största utbudet av charterbåtar i regionen. Här har ni  en riktigt bra utgångspunkt för er båtsemester om ni vill spendera den här.

Pulahalvön där Kroatiens långa kustlinje börjar erbjuder flera storslagna vyer med byggnader från antikens Rom.

Pula och Kvarner området som kan jämföras med italienska Toscana är det perfekta målet för er som vill uppleva en rik blandning av olika kulturer med marinor fyllda av liv och rörelse, underbara naturvikar med nästan orörda stränder med en skönhet som omfamnar er och små pittoreska hamnstäder med historiska byggnader och underbara centrum som måste upplevas.

Underbara naturvikar med nästan orörda stränder med en skönhet som omfamnar er kommer ni uppleva flera av när ni väljer region Istrien och Kvarner för er båtsemester. Här är utbudet av vackra öar med fantastiska små och större turistorter med underbara centrum stort.

Efter Istriens udde öppnar den stora ö-rika viken som övergår i region Kvarner upp sig på babords sida med staden Rijeka längst in. Ett par av de många fantastiska utflykts- och övernattningsmålen som verkligen kan rekommenderas i detta område är ön Cres med hamnstaden Cres, ön Rab med hamnstaden Rab och inte minst ön Losinj med vackra hamnstaden Mali Losinj som har ett mysigt centrum med en fantastisk strandpromenad fylld med bra restauranger, caféer, barer och små turistbutiker alldeles intill marinan.

Hamnstaden Mali Losinj på ön Losinj är ett självklart övernattningsmål under er båtsemester i region Istrien och Kvarner.

Ruttförslag Istrien och Kvarner – Från fantastiska naturvikar till venetianska palats!

Detta förslag lämnas till er efter efter personlig kontakt och efter att ni fått förslag på båtcharter.

Region Zadar och Kornati Islands

Nedanför Istrien finns region Zadar som utmärker sig med den storslagna och sagolikt vackra ögruppen Kornati Islands. Här utgår ni från Zadar, Sukosan eller från Biograd som är den kompletta turistorten i Zadar med en av de största marinorna i Kroatien, ett mysigt centrum och en lång fantastisk strandpromenad med flera badställen som är fylld med restauranger, barer, caféer, turistknallar och strandnöjen för alla i familjen.

Biograd som är den kompletta turistorten för hela familjen i region Zadar är den perfekta utgångspunkten för er båtchartersemester här. Den fantastiska ögruppen Kornati Islands ligger inom nära räckhåll.

Bland utflykts- och övernattningsmålen som ni ej ska missa här finns den lilla pittoreska sagobyn Sali på ön Dugi Otok med en fantastisk badvik och en liten mysig marina med bra restauranger, en trevlig bar och en liten livsmedelsbutik som erbjuder allt vad vi behöver för att kunna njuta till max. De storslagna nationalparkerna Kornati och Telascica och ön Levrnaka med flera härliga naturvikar och lyxiga restauranger måste också upplevas. ACI marinan längst inne i den stora nordöstra viken på ön Zut är ytterligare ett bra övernattningsstopp. Vill ni uppleva en båtchartersemester i lugn och ro i en storslagen och hänförande miljö så är region Zadar och Kornati Islands det perfekta valet för er.

Den vackra  nationalparken Telascica i storslagna ögruppen Kornati Islands är ett mycket populärt dagsmål för sällskap som vill njuta av den bästa båtsemestern i region Zadar.

Ruttförslag Zadar och Kornati Islands  – Storslagna nationalparker och fantastiska sagomiljöer 

Detta förslag lämnas till er efter efter personlig kontakt och efter att ni fått förslag på båtcharter.

Region Sibenik och Nationalparken Krka

Biograd är en bra utgångspunkt också när ni vill uppleva den vackra Sibenik regionen nedanför Zadar med utflyktsmål som t.ex. de populära turistöarna Vrgada och Murter som ligger efter varandra nära kustlinjen. På Murter finns bl.a. en härlig badvik med en riktigt fin liten sandstrand vid namn Slanica. Här kan ni ankra just utanför stranden och njuta av en heldag med sol och bad samt bar- och restaurangbesök. Vita massagetält med duktiga massörer som får dig att slappna av på riktigt finns också liksom en smaskig glasskiosk och ett vattenlekland för barnen.

En bra bit upp på ön Murters västra långsida ligger sandstranden Slanica. Ankra med båten här, ta jollen in till stranden och njut av en dag med sol och bad med restaurang- och barbesök. Glasskiosk och vattenland finns för barnen.

Murter har även en fantastisk marina i absolut högsta klass vid namn Marina Hramina som är perfekt att övernatta i efter en heldag i Slanica. Endast ca 10 min gångväg från marinan ligger Murters helt underbara lilla pittoreska centrumkärna alldeles nere vid vattnet som måste upplevas under en kväll. Här ligger restaurangerna, barerna, caféerna och de små mysiga centrumbutikerna uppradade intill varandra.

Den vackra turistön Murter nära kusten i norra delen av region Sibenik är ett hett tips på delmål under er båtchartersemester i region Sibenik.

På fastlandet nedanför Murter ligger Tribunj och Vodice, två vackra turistorter med lyxiga marinor och underbara centrum . Tribunj är den lilla hamnstaden som ligger ute på udden innan viken där den storslagna inseglingen till Sibenik ligger längst in. Den inre delen av marinan med lyxiga faciliteter som är inom stängt område håller absolut högsta klass och det tar endast ett par minuter att promenera till den mysiga strandpromenaden som omger den runda lilla sagolika stadskärnan. Här är kvällslivet fantastiskt så missa inte tillfället att besöka en av restaurangerna och barerna här med serveringar ute vid kajkanten.

Tribunj är en fantastiskt vacker liten hamnstad belägen på fastlandet endast en liten bit nedanför ön Murter. Här är det värt att ta ett övernattningsstopp.

Den större turiststaden Vodice som har en lång strandlinje med fina badplatser där ni kan ta ett dagsstopp når ni snabbt genom att följa kustlinjen in i viken efter Tribunj. Fortsätter ni därefter längst kusten så har ni snart den storslagna inseglingen till Sibenik med den världskända fästningen St. Nicholas Fortress just framför er på babords sida. Sibenik är en fantastiskt vacker hamnstad med en fin strandpromenad där ni kan lägga till vid kajen för ett restaurangbesök och för att uppleva den fantastiska centrumkärnan som är fylld med vackra byggnader och trevliga butiker.  Nedanför centrum ligger stora fina Marina Mandalina med sina imponerande stora och lyxiga charterflottor.

Den storslagna inseglingen till Sibenik som markeras av det historiska fortet St. Nicholas på styrbords sida är mäktig att uppleva.

Vill ni uppleva Krka, Kroatiens populära och fantastiskt vackra nationalpark med sagolika mäktiga vattenfall som forsar ner från bergen och är fantastiska att bada i med sitt uppfriskande kristallklara sötvatten som blandas upp med det bräckta vattnet i kanalen? Då går ni upp i kanalen ovanför Sibenik och sätter kurs mot den lilla turistorten Skradin som är det perfekta stoppet inför en härlig heldag vid vattenfallen.

Det största vattenfallet i Krka med ett fantastiskt kristallklart sötvatten att bada i når ni med turistbåt från Skradin.

Utanför inseglingen till Sibenik ligger turistön Zlarin med en vacker vik med en mysig marina och restauranger. Ett dagsstopp här kan rekommenderas liksom ett övernattningsstopp vid den stora lyxiga beach resorten Solaris som ligger på fastlandet strax nedanför St. Nicholas Fortress. Här finns bland mycket annat härliga poolområden med bar, en lyxig beachclub och och flera bra restauranger som ni kan njuta av.  Marina Solaris, en mysig liten rund marina med bra faciliteter i norra Solaris, når ni genom en smal insegling just innan beach resorten breder ut sig framför er.

I den lyxiga beach resorten Solaris finns bland mycket annat ett härligt poolområde för hela familjen med bar och servering alldeles intill kustlinjen. En Vouge, en lyxig beach club med poolområde och bar med servering i vatten är ett hett tips att besöka om ni är utan barn.

Har ni barn som älskar lek, bad och äventyr så har Solaris ett imponerande äventyrsland i sann Pirates Of Caribbean anda med ett stort vattenlekland och ett stort autentiskt piratskepp som ni kan ta en tur med och känna doften av krut när kanonerna bränner av när ni är ute på havet. Detta är verkligen en upplevelse som barnen kommer att minnas. De älskar Solaris.

Äventyrsleklandet i sann Pirates Of Caribbean anda i Solaris är barnens favorit. Här finns också ett riktigt piratskepp som ni kan ta en tur med ut på havet och få en riktig piratupplevelse som barnen sent kommer att glömma!

Längst ned i Sibenik området ligger Primosten och Rogoznica. Primosten som är ett bra övernattningsstopp efter Solaris och därtill det perfekta första eller sista övernattningsstoppet för er om ni utgår från Sibenik och vill uppleva de stora populära turistöarna nere i Split regionen under er båtsemester, är ännu en sagolikt vacker liten turistort med en mysig liten marina och en fin strandpromenad med turistknallar, barer och restauranger. Här finns också en härligt inbjudande badstrand med slipad sandsten. Så räkna in Primosten i er rutt om ni har tillfället till detta.

Primosten är ännu en sagolikt vacker liten turistort som ligger längst kustlinjen en liten bit nedanför Sibenik.

Rogoznica är en större och allt mera populär turistort för oss nordbor. Här är finns fantastiska badvikar med det kristallklara azurblåa vattnet som vi vill ha och en centrumkärna med strandpromenader som ni kan lägga till vid  som under säsong kryllar av liv och rörelse. Restaurangutbudet är stort och det finns många turistknallar och små mysiga lokala butiker att strosa runt bland.

I Rogoznica nedanför Primosten kan ni lägga till vid en av strandpromenaderna i den fina centrumkärnan som erbjuder er allt ni behöver för att kunna njuta till max av er båtsemester.

Marina Frapa, en av de flera större och riktigt imponerande lyxiga marinorna i Kroatien med ett rikligt utbud av charterbåtar, är Rogoznicas stora stolthet. Marinan som har högsta standard och en egen lyxbrygga för megayachts med kontrolltorn har förutom restauranger och ett butikstorg med egen livsmedelsbutik ett lyxigt hotell med en stor populär champagnebar med pool som ni ej får missa att besöka om ni vill ha en minnesvärd festlig afton när ni är här. Här finns också en fin sportanläggning med tennisbana, squash, bowling och ett gym för er som vill hålla sommarformen på topp.

Har ni vägen förbi Rogoznica ska ni ej missa att ta en övernattning i Marina Frapa, en stor och lyxig marina med stort nöjesutbud. Marinan har bl.a. ett eget hotell med utomhuspool och en champagnebar där ni kan njuta innan ni på kvällen beger er ut på stan på för ett restaurangbesök.

Ruttförslag Region Sibenik och Nationalparken Krka – Fantastiska turistöar och kuststäder med lyxiga marinor och hänförande vackra vattenfall!

Detta förslag lämnas till er efter efter personlig kontakt och efter att ni fått förslag på båtcharter.

Region Split

Rogoznica och den populära turistorten Trogir som ligger en liten bit öster om udden nedanför Rogoznica, är tillsammans med Split de perfekta utgångspunkterna för er båtchartersemester om ni vill uppleva Split regionen med Kroatiens största och mest populära turistöar Brac, Hvar, Vis och Korcula som alla erbjuder helt fantastiska sagolika platser som måste upplevas. Miljön och naturen ni får uppleva är hänförande och de härligt inbjudande naturvikarna längst öarnas kustlinjer avlöser varandra.

The Blue Lagoon vid den sydöstra udden av ön Otok Drvenik är det perfekta första stoppet för sol och bad under er båtsemester i Split regionen.

Badviken The Blue Lagoon på sydöstra sidan av ön Otok Drvenik Veli utanför inseglingen till Trogir är ett av de många perfekta stoppen ni kan göra för sol och bad oavsett om det är Rogoznica, Trogir eller Split som ni utgår från. Den lilla pittoreska marinan i Maslinica på ön Solta och den lilla vackra turistorten Milna på Brac är båda fina mål för en första övernattning oavsett om det är Brac, Hvar eller Vis som ni vill börja att uppleva.

Den sagolikt vackra lilla hamnstaden Komiza på ön Vis är ett givet övernattningsmål under er båtsemester i Split regionen.

Att uppleva ön Vis och några av de fantastiska utflyktsmålen som denna sagolika ö erbjuder är ett måste under er båtsemester i Split regionen. Den lilla pittoreska sagobyn Komiza med en fin marina och en otroligt mysig liten centrumkärna är den perfekta övernattningen. Härifrån ligger de fantastiska utflyktsmålen The Blue Cave med upplyst kristallklart blått vatten som är underbart att bada i och den lilla hänförande vackra badstranden Stivinia inte långt borta.

En fantastisk upplevelse som ni ej får missa under er båtsemester i Split regionen är en utflykt till The Blue Cavce på den lilla ön Bisevo som ligger just utanför ön Vis sydvästra udde. Ankra utanför grottan, ta jollen in och ta ett oförglömligt dopp i det svalkande upplysta kristallklara blåa vattnet.

Badstranden Stivinia som ligger väl gömd bakom två stora klippor i en av de många vackra vikarna längst Vis södra kustlinje når ni antingen med er båt genom att ni ankrar just utanför klipporna eller med en turisttur från Komiza eller Vis, huvudorten på ön som ligger inne i viken på öns nordöstra sida.

Den sagolikt vackra lilla stranden Stivinia som ligger gömd bakom två stora klippblock inne i en liten vik på ön Vis södra långsida blev 2016 mycket välförtjänt korad till den bästa stranden i Europa. Så missa inte att sola och bada i Stivinia om ni väljer att uppleva Split regionen under er båtsemester!

Ett lika självklart delmål som Komiza på Vis är den otroligt vackra lilla turistorten Bol på den södra långsidan av ön Brac. Just innan Bol sticker den mäktiga vita spjutspetsen av den mycket populära badstranden Slatni Rat rakt ut i havet.

Just innan den sagolikt vackra lilla turistorten Bol sträcker sig den mäktigt vackra udden av badstranden Slatni Rat ut i havet. Här ska ni njuta av en härlig heldag med sol och bad samt restaurang- och barbesök.

För att ni ska hinna med att njuta och koppla av till max under detta härliga stopp bör ni stanna i Bol två nätter. Förutom en heldag med sol och på Slatni Rat ska ni passa på att njuta av den mysiga lilla strandpromenaden i Bol som är fylld med mysiga restauranger, caféer och småbutiker. Lägg er vid kajen till strandpromenaden så har ni restaurangerna just framför er.

Underbara Bol erbjuder flera sagolikt vackra vyer. Bara njut av denna fantastiska bild med ett vackert historiskt dominikanskt kloster som syns i bakgrunden.

Vill ni uppleva ett stopp i den lyxigaste andan och känna den pulsen av ett kokande kvälls- och nattliv i en riktig jet set miljö så ska ni ta en övernattning i Hvar, huvudorten på ön Hvar. I den imponerande marinan i Hvar ligger de stora lyxiga lyxjakterna uppradade efter varandra och staden Hvar är en mäktig och vacker upplevelse att beskåda. Innan ni sätter er på någon av de många lyxiga restaurangerna nere i det stora hamnområdet så ta en ordentlig promenad upp i stan och upplev stans storslagenhet.

Vill ni uppleva den härliga pulsen av en mäktig och vacker storstad så ska ni ta ett övernattningsstopp i jet set huvudorten Hvar på ön Hvar med en stor lyxig marina och ett centrum som ni måste uppleva när ni är här.

Ruttförslag Region Split – Upplev sagolika utflykts- och övernattningsmål och underbara stränder på öarna Vis och Brac

Detta förslag lämnas till er efter efter personlig kontakt och efter att ni fått förslag på båtcharter.

Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen