Resa till Kroatien - Flyg eller bil?

Den kroatiska kustlinjen ligger endast 170 mil bort från Malmö med bil. Väljer ni att resa till Kroatien med bilen kan ni utan att stressa ta er från Malmö ner till Zadar regionen på dryga 20 timmar om ni väljer att sträckköra ner utan övernattning. Till Split regionen tar det ytterligare ca 1,5 timme. Vill ni ta ett stopp på vägen ner så är t.ex. staden Nürnberg i södra Tyskland ett bra övernattningsalternativ.

För oss som har gott om tid och har planerat att stanna i Kroatien en längre tid så är bilen det självklara valet då det är med bilen vi får den maximala friheten under vår resa. Vi kan stanna så länge vi vill och kan packa ordentligt inför resan. Familjen får dessutom en trevlig tid tillsammans på vägen ner som erbjuder många vackra vyer och vägarna hela vägen ner är riktigt bra.

Köra bil ned till Kroatien
Att resa till Kroatien med bil är en riktigt trevlig upplevelse om ni ej har något emot att köra och vill ha maximal frihet under er semester i Kroatien

Exempel resmål med personbil:
Marina Dalmacija i Sukosan, Zadar eller Marina Biograd Na Moru, Zadar (+20 min från Sukosan). Med rutt Malmö/SE – Gedser/DK – Rostock/DE – Leipzig/DE – Österrike – Slovenien – Sukosan/CRO. Restid utan raster 19h, sträcka ca 1760 km. Prisexempel tur & retur 2 vuxna, 2 barn: Bränslekostnad ca 7.000 SEK, kostnad färja Gedser-Rostock ca 3.000 SEK.

Väljer ni att resa till Kroatien med flyg så finns det flera direktflyg att välja mellan. Se exempel nedan.

Sth/Arlanda, Kph/Kastrup – Pula/region Istrien
Sth/Skavsta, Kph/Kastrup – Zadar/region norra Dalmatien
Sth/Arlanda, Gbg/Landvätter, Malmö/Sturup, Kph/Kastrup – Split/region södra Dalmatien
Sth/Arlanda, Kph/Kastrup – Dubrovnik/region Dubrovnik

Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen