Resa till Kroatien – Flyg eller bil?

Resa till Kroatien – Flyg eller bil?

Den kroatiska kustlinjen ligger endast 170 mil bort från Malmö med bil. Väljer ni att resa till Kroatien med bilen kan ni utan att stressa ta er från Malmö ner till Zadar regionen på dryga 20 timmar om ni väljer att sträckköra ner utan övernattning. Till Split regionen tar det ytterligare ca 1,5 timme. Vill ni ta ett stopp på vägen ner så är t.ex. staden Nürnberg i södra Tyskland ett bra övernattningsalternativ.

För oss som har gott om tid och har planerat att stanna i Kroatien en längre tid så är bilen det självklara valet då det är med bilen vi får den maximala friheten under vår resa. Vi kan stanna så länge vi vill och kan packa ordentligt inför resan. Familjen får dessutom en trevlig tid tillsammans på vägen ner som erbjuder många vackra vyer och vägarna hela vägen ner är riktigt bra.

 

Att resa till Kroatien med bil är en riktigt trevlig upplevelse om ni ej har något emot att köra och vill ha maximal frihet under er semester i Kroatien
Har ni inget emot att köra och har tillfället att ta bilen ner till er? Gör detta om ni vill ha maximal frihet under er semester. Kanske vill ni stanna i Kroatien en längre tid än veckan eller veckorna då ni är ute med er charterbåt? Då är det skönt att ha bilen så ni kan förlänga er semester med boende på hotell eller på apartments i någon av de många underbara små turistorterna och ni kan välja att åka hem när ni känner att det är lagom tid för det.

 

Vill ni resa till Kroatien med flyg vilket är det bästa och smidigaste alternativet om ni ej har tiden till att ta bilen så finns det direktflyg t.ex. ner till Zadar från Stockholm och till Split från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Från flygplatserna nere i Kroatien finns det gott om transfers att ta till bra priser. Vi hjälper er gärna att boka er transfer från flygplatsen till er utgångspunkt för er båtchartersemester.

Exempel resmål med personbil:
Marina Dalmacija i Sukosan, Zadar eller Marina Biograd Na Moru, Zadar (+20 min från Sukosan). Med rutt Malmö/SE – Gedser/DK – Rostock/DE – Leipzig/DE – Österrike – Slovenien – Sukosan/CRO. Restid utan raster 19h, sträcka ca 1760 km. Prisexempel tur & retur 2 vuxna, 2 barn: Bränslekostnad ca 3.800 SEK, kostnad färja Gedser-Rostock ca 2.400 SEK.

Väljer ni att resa till Kroatien med flyg så finns det flera direktflyg att välja mellan (se dem nedan).

Sth/Arlanda, Kph/Kastrup – Pula/region Istrien
Sth/Skavsta, Kph/Kastrup – Zadar/region norra Dalmatien
Sth/Arlanda, Gbg/Landvätter, Malmö/Sturup, Kph/Kastrup – Split/region södra Dalmatien
Sth/Arlanda, Kph/Kastrup – Dubrovnik/region Dubrovnik

Exempel resmål med flyg:
Marina Dalmacija i Sukosan/Zadar eller Marina Kornati eller Marina Sangulin i Biograd/Zadar (+20 min från Sukosan). Med direktflyg Ryanair Stockholm/Skavsta – Zadar/Cro, restid ca 2h, 35 min. Prisexempeltur & retur för 2 vuxna & 2 barn, avresa lördag 27/6 & hemresa lördag 4/7: 12.168 SEK. Transfer Zadar – Biograd, Marina Kornati prisexempel 523 SEK.

 

[maxbutton id=”4″ ]

Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen