Draco 3400 Zircon Volvo Penta KAD 42 1992 – totalrenoverad & ombyggd/Custom

Årsmodell
0
Längd
0 m
Gångtimmar
0 h
Max hastighet
0 kn

Beskrivning

Letar du efter en riktigt iögonfallande vacker nordisk premium cruiser / midkabin / targa i storlek 11-12 meter i absolut toppkondition som är extremt välskött, kraftigt uppgraderad från för till akter och erbjuder en fantastisk planlösning optimerad för socialt umgänge och maximal bekvämlighet ombord för en prislapp på dryga miljonen? Missa inte att uppleva denna kraftigt uppseendeväckande totalrenoverade och om- & tillbyggda skönhet i form av Draco 3400 Zircon – föregångaren till Windy och deras försäljningssuccé Windy 37 Grand Mistral, som nu är till försäljning!

Visste du som kan en del om skandinaviska motorbåtar och alla dess märken och varv att det norska mycket välkända och populära premium båtmärket Windy tidigare gick under namnet Draco och att modellen Draco 3400 Zircon med sin utmärkande internationella design och sin imponerande bredd på nära 4 meter var Dracos stolta flaggskepp på 90-talet innan Draco bytte namn till Windy?

Detta exemplar av Draco 3400 Zircon är helt unikt då det sedan 2020/2021 genomgått en totalrenovering och blivit om- och tillbyggt, förnyat och uppgraderat på de mest imponerande sätt under väldigt många arbetstimmar och för en stor summa pengar.

Är du en kräsen båtletare med höga krav och har svårt att bestämma dig för vilken båt inom detta segment du ska köpa? Då borde valet vara enkelt. Kom och upplev denna ”Custom” motorbåt vars ägare är professionell båtmekaniker med stor passion för Draco som driver ett framgångsrikt båtvarv i Göteborgsregionen.

Med sin maximerade bredd på 3,90 meter och öppna centrala sociala planlösning i den stora lyxiga sittbrunnen med ingång både från BB och SB sida från båtens nya maximerade förstärkta badplattform kan man inte göra något annat än att stortrivas. Den centralt placerade U-soffan med teakbord för 5 personer i bakre sittbrunn som lätt kan bäddas ned till en stor skön solbädd och den bakre delen av den stora back-to-back kaptenssoffan framför U-soffan med utdragbar sittdel för 3 personer så kan hela 8 personer sitta bekvämt mittemot varandra och umgås och njuta av det underbara båtlivet till god mat och dryck!

Den exklusiva förarplatsen som också har central placering i sittbrunnen och erbjuder dig som skeppare inkl. dina passagerare som sitter bredvid dig en härlig panoramautsikt, är totalt ombyggd och kraftigt uppgraderad med bl.a. 100% elektronisk joystick styrning inkl. gas/växel och docking mode som även båtens bogpropeller är inkopplad till. Så här finns inga normala gas och växelreglage utan endast denna supermoderna smidiga joystick control som gör din manövrering av båten till ett rent nöje! 3 st. nya Garmin GPS-plottrar/multiskärmar (1×9″ + 2×7″) med alla funktioner varav 2 är inställda på att visa motorernas data och den 3:e som GPS-plotter med sjökort inkl. fart och djup/ekolod m.m och det nya stora Zipwake automatiska trimplanssystemet (E-Series) bidrar också till att förarplatsen känns riktigt tillfredsställande för dig som skeppare.

Tillfredsställande är det också att manövrera båten i alla farter då den går fantastiskt lätt och fint i sjön utan att ha någon riktig planingströskel, d.v.s. precis som Windys båtar gör tack vare dess välbyggda väldesignade skrov som bidrar till sköna körupplevelser och en förnuftig bränsleekonomi.

Ytterligare fina plus med denna Draco 3400 Zircon, föregångare till Windy 37 Grand Mistral, är de breda sidodäcken runt sittbrunnen, den öppnade pulpiten i fören med rejäla grabbräcken och peke i teak m infälld stävstege för säker ombord- & avstigning, det stora härliga soldäcket med sköna soldynor med förhöjda nackstöd på fördäck och så klart de renoverade motorpaketen som också fått fabriksnya sköldar. Förutom motorpaketen så har de flesta av båtens övriga system och installationer skiftats till nya och all interiör förutom träinteriören i kabin är skiftad till ny modern interiör av de mest exklusiva och tåliga material i noga utvalda färgkombinationer.

Gillar du vacker och stämningsfull dekor och belysning ombord så kommer du verkligen trivas med denna Draco 3400 Zircon som också har ett riktigt rejält proffsbyggt ljudsystem med SUB som är kopplat till app i telefon.

Ström ombord finns det riktigt gott om även när ni är ute på längre semesterturer bland kobbar och skär och utan tillgång till landström. Båtens strömsystem inkl. väl tilltagna batteribank med 4x6v premiumbatterier är optimerad för längre båtsemestrar utan tillgång till landström och en kraftfull solpanel ser till att ladda batterierna när ni ligger utan landström. Studera båtens utrustningslista för mer information!

Planlösningen på nedre däck påminner mycket om Windy 37 Grand Mistral med en stor öppen salong med köksdel på SB sida och en trevlig L-soffa med hög- & sänkbart dineringsbord som lätt kan konverteras till extra dubbelbädd när ni är flera som ska sova över i båten på BB sida efter nedstigning från sittbrunn. Båtens Master cabin i förpiken har sin stora dubbelbädd på tvärs vilket ger extra plats till bra förvaring bredvid och undrer sängen och stora avställningsytor på SB sida.

Den mysiga väl ombonade midkabinen känns som ytterligare en Master cabin ombord då den är så stor, luftig och rymlig. Här sover lätt 2 vuxna och ett större barn gott tillsammans. Både från midkabinen och från salongen finns dörr till båtens rymliga toalett med tyst elektrisk spoltoalett med sittbänk och dusch.

Båten som visas i Wallhamn på Tjörn säljes med garanti på att dess drivlinor och alla betydande system inkl. utrustning är fullt fungerande vid båtens försäljnings- & leveranstillfälle. Vinterförvaring och service av båten till förmånliga villkor för köparen kan erbjudas av säljaren.

Underhåll: Motorer & drev renoverade vinter 2023-2024 (motorernas gångtid vid renovering ca 795h). BB motor totalrenoverad & SB motor näst intill totalrenoverad. Båda motorer har fått samtliga slitagedelar skiftade & nya turbo av uppgraderingsmodell som ger motorn +30hk. Motorernas styrning konverterad till elektronisk joystickstyrning (inga gas/växelreglage finns kvar). All motorrumsisolering skiftad till ny under renovering. Bränsletankarna skiftade till nya bränsletankar i rf. Dreven isärplockade & renoverade med bl.a. nya trimpumpar, nya drevbälgar & nya duopropellrar i rf höst 2023. Nya sköldar 2023. Samtliga skrovventiler skiftade till nya (Rutgersson). Utbyte av gamla toalettsystemet till nytt toalettsystem (nya septicslangar, ny septictank, ny pump m.m.). Skrovet blästrat & epoxybehandlat med 3 lager epoxy & bottenmålning Jotun BK Racing (-23)

Ombyggnad/customisering 2021-2024: Aktern förlängd med ny stor badplattform med förstärkningsbalkar & infälld rf badstege. Peke med teaksteg & infälld stävstege monterad i fören. Förarpanelen i sittbrunn ombyggd & uppgraderad med ny lackering & infällda instrument. All klädsel & alla paneler i sittbrunn omklädda till ny i Silvertex. Köket (i nedre salong) ombyggt med ny bänkskiva, ny diskho & ny blandare. Takpanelerna i kabinerna avtagna & omklädda i fukt- & vattenresistent material Niroxx. Skrovet folierat i matt brunmetallic (skrovet är vitt & helt & fint under folieringen som gjorts uteslutande för att ge båten ett nytt utseende).

Pris

1 199 900 SEK / 774 129 DKR (1 DKR = 1,55 SEK)

Finansiering av denna Draco 3400 Zercon kan erbjudas: Exempel 20% kontant och rest. 80% med 180 mån avbetalning till ränta 6,45% ger månadskostnad ca 8.336 SEK.
Leverans/transport och vinterförvaring inomhus kan erbjudas.
Vi erbjuder försäljning och förmedling av begagnade motorbåtar och tillhörande marina tjänster.
Vi erbjuder charter med motor- och segelbåt, motoryacht, lyxyacht och katamaran i Kroatien och i övriga populära seglingsländer i Europa och i övriga världen.

Fakta om båten

År 1992
Ursprungsland Norge
Längd 11.30 meter
Bredd 3,90 meter
Djup 0,95 meter
Vikt 7 ton
Bränsle 700 liter
Färskvattentank 210 liter
Septiktank 80 liter
Kabiner 2
Sovplatser 4+2+2
Sittplatser 11+4
Toalett/Dusch 1/2
Motor 2x Volvo Penta KAD 42 Kompressor
Antal hk 2x260
Gångtid 5 timmar
Drift 2x Volvo Penta 290 DPE
Kylning Sötvatten
Marschhastighet 27 knop
Maxhastighet 36 knop
Bränsleåtgång Ca 2,5l/nm i marsch

Utrustning

 • Kulörer: Brunmetallic matt skrov & vitt däck
 • Dokumentation & handböcker
 • Nytt peke teak med infälld stävstege & öppen pulpit med grabbräcken i fören -23
 • Ny djup integrerad badplattform med infälld badstege i rf & dränerat förvaringsrum -23
 • Nytt campingkapell (kulör Beige) -23
 • Nya soldynor med upphöjda nackstöd med broderad logo Draco i Silvertex på fördäck (kulör Taupe) -23
 • Ny klädsel med broderad logo Draco & nya paneler i Silvertex (kulör Taupe) i sittbrunn -22
 • Ny klädsel till L-soffan i kabin -23
 • Nya golvmattor (kulör Beige) i sittbrunn & i kabiner -22
 • Ny teak på badplattform & på skarndäck -23
 • Targabåge med infälld LED belysning - Fällbar bakåt
 • Breda sidodäck runt sittbrunn
 • Elektriskt ankarspel med rf ankare & kätting i fören - Fjärrstyrt
 • Nytt elektriskt ankarspel med rf plättankare & blyad lina (infällt under badplattform) i aktern -22 - Fjärrstyrt
 • Ny dieselvärmare Webasto med utblås i sittbrunn, salong & i kabiner -22
 • Nyare varmvattenberedare -15
 • Ny septictank med tömning via däcksventil -23
 • Elektriskt öppningsbar motorrumslucka
 • Elektriskt drevtrim med digitala nivåindikatorer Volvo Penta
 • Hydraulisk styrning
 • Nya automatiska trimplan Zipwake E-Series (nya stora serien) med digital kontrollpanel förarplats -23
 • Ny bogpropeller Side-power (kraftfull modell) med 2x batterier & separat batteriladdare -22
 • Ny fjärrkontroll Side-power till bogpropeller & ankarspel i aktern -22
 • Elektronisk joystick control gas- & växel (gas/växelreglage borttaget) med docking mode -24 - Bogpropeller kopplad till joystick
 • Ny GPS-plotter Garmin 9-Series touchscreen -23
 • Nya GPS-plottrar Garmin 7-Series touchscreen för digital motordata -23
 • Elektroniskt sjökort
 • Kompass
 • Vindrutetorkare
 • Ljudsystem Fusion bluetooth via modul (proffsbyggt) med högtalare & SUB -22 - Kopplat till app i telefon
 • TV med Apple-TV
 • WiFi router (portabel)
 • Dummy dome (tom radarkupol) på targan
 • Landström 230v med jordfelsbrytare
 • 220v-uttag
 • 12v-uttag
 • 5v-uttag (för laddning av mobil)
 • Ny batteribank 4x6v (1x6v=398Ah) bly -22 - Optimerad för att ligga i naturhamn utan landström
 • Ny batteriladdare/inverter Mastervolt combi 3000w -22
 • Ny solationstransformator Mastervolt -22
 • Ny solpanel portabel 300W
 • Ny undervattensbelysning (3x) i aktern (kulör blå) -22
 • Ny LED-belysning i salong, kabiner, på toalett, i sittbrunn & på badplattform
 • Kaptenssoffa 3-sits back-to back modell med bakåtvänd utdragbar 3-sits soffa (mot U-soffan i aktern)
 • U-soffa i aktern med höj- & sänkbart teakbord för 5 pers - Nedbäddbar till solbädd/extra dubbelbädd
 • Nytt kylskåp Isotherm i rf i sittbrunn -23
 • Kök med ny bänkskiva, ny vask med ny blandare med varm- & kallvatten, ny gasolspis Eno med 2 brännare, nytt kylskåp Isotherm i rf med frysfack & gott om förvaring i salong
 • L-soffa m ny klädsel & höj- & sänkbart teakbord i salong - Nedbäddbar till dubbelbädd
 • Toalett m ingångar (från salong & från midkabin) med vask med varm- & kallvatten, dusch & elektrisk spoltoalett
 • Stor stängd midkabin med dubbelbädd, garderob/förvaring & öppningsbara fönster (3x)
 • Stor stängd förkabin med dubbelbädd, garderober/förvaring, öppningsbara fönster & öppningsbar topplucka/skylightfönster med mörkläggningsgardin
 • Belysning i motorrum
 • Nya elektriska automatiska länspumpar i motorrum -24
 • Ny automatisk brandsläckare i motorrum -24
 • Fendrar & förtöjningstrossar

 • Informationen i denna annons förmodas vara korrekt men köparen uppmanas att vid inspektion försäkra sig om detta. Fotografier av objektet kan visa föremål som inte ingår i köpet.

Bildgalleri

i samarbete med

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så återkopplar vi till dig snarast möjligt om du är intresserad av eller har frågor om denna båt.

Motorbåtar till salu

Segelbåtar till salu

Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen